土木工程网TMGC.COM.CN
  • 登录
  • |
  • 注册
  • |
  • 忘记密码
  • |
  • 最近更新
  • 网站导航
  • 帮助中心
  • 收藏我们

Velenje市中心步行区Promenada酒店由Enota设计

时间:2015-09-19 18:27来源:未知 作者:木者

项目:城市的Velenje中心步行区Promenada酒店 园林:ENOTA 项目团队院长啦,米兰托马茨,Tja鲍尔。。。。。。 类型:公开竞争,一等奖2012 完成:2014年 面积:17.020平方米 预算:2.700.000欧元 客户:本市的Velenje 地点:的Velenje,斯洛文尼亚 结构工程

项目:城市的Velenje中心步行区Promenada酒店
园林:ENOTA
项目团队院长啦,米兰托马茨,Tjaž鲍尔。。。。。。
类型:公开竞争,一等奖2012
完成:2014年
面积:17.020平方米
预算:2.700.000欧元
客户:本市的Velenje
地点:的Velenje,斯洛文尼亚
结构工程:埃利亚IC
机械服务:喃比罗
电气设计:埃尔辛
照片:米朗Kambič


Velenje“Promenada酒店”是一个重要的城市空间和重要的衢城。它的Velenje,一个年轻的小镇设计在20世纪50年代的基础上,现代花园城市的理想的中心的中心轴之一;因此,它是在斯洛文尼亚空间是唯一的。 Promenada酒店的的装修是朝着逐渐恢复活力的城市中心的第一步。它的任务是提供城市缺少方案,帮助它恢复其原来的城镇功能于一园的性格。一个成功的改造,由指定的交通过度表面的认识告知,必须汇集两个要求看似相互矛盾:“更多的绿地和更多的节目”

此外,现有的长廊被关闭昔日交通路近三十年前创建的。即使它被重新铺设,足够彻底的改造从来没有发生过和海滨长廊保留道路的性质,剩下的太宽,很乏味,由于缺乏内容。它已经成为一种道路和表面供行人之间的混合空间 - 主要是一条直路快速引领中学的用户复杂和社区卫生服务中心的内中心不提供任何动画,那些出去行走。


The Velenje “Promenada” is an important city space and a vital city thoroughfare. It is one of the central axes of the centre of Velenje, a young town designed in the 1950s, based on the Modernist ideal of the garden city; as such, it is unique in the Slovene space. The renovation of the Promenada represents the first step towards the gradual revitalisation of the city centre. Its tasks are to supply the city with the missing programmes and to help it reclaim its original character of a town-in-a-park. A successful renovation, informed by the awareness of the excessive surfaces designated for traffic, must bring together two requirements seemingly at odds with each other: “More greenery and more programme.”

Also, the existing promenade was created by closing the erstwhile traffic road almost thirty years ago. Even though it was re-paved, a sufficiently thorough transformation never took place and the promenade has retained the character of a road, remaining too wide and rather dull due to the lack of content. It has been a kind of hybrid space between the road and the surface intended for pedestrians – chiefly a straight path quickly leading the users of the secondary-school complex and the community health centre to the inner centre without providing any animation for those out for a walk.


通过整治,以明确界定的开始和终止宽阔笔直的连接进行了改造成一种微ambients序列,局部加宽了一个稍微扭窄通道连接面。扩大(实际上正方形)这些实例拥有迷人的城市的混凝土元素(台),其精心安排减慢了用户和提供的重点,制定了额外的节目内容的空间发生。由于本地路径沿着周围的建筑物扭曲,就会引发更大的载空地,允许从建筑物向外,或其他附加内容需要随着时间的推移住宿内容的未来扩展。在初始阶段,所有这些新成立的公共空间是简单和成本效益奠定了沙草面,沙面特别代表草铺成的城市空间之间的成功中间地带,并允许使用范围广泛的与只有适度的投资。

Through renovation, the wide straight connection with a clearly delineated beginning and termination underwent a transformation into a kind of sequence of micro-ambients, of locally widened surfaces connected by a slightly twisting narrower path. These instances of widening (in effect squares) feature attractive concrete urban elements (benches) whose careful arrangement slows down the users and provides focus, framing the space for the additional programme content to take place. As the path locally twists along the surrounding buildings, it gives rise to larger contained open spaces, allowing future expansion of the content from the buildings outwards, or the accommodation of other additional content as required over time. In the initial phase, all these newly-formed public spaces are simply and cost-effectively laid out as sand or grass surfaces, with sand surfaces in particular representing a successful middle ground between grass and paved city spaces and allowing a wide range of use with only modest investment.


随着改造,Promenada酒店正在变成一个城市的重头戏轴,其中心被放入沿江新剧场。这条河帕卡是湍急的河流,这意味着它的水道膨胀,显著几次了一年,但仍然比较浅在其他时间。因此,河床是非常深,到现在为止,这条河,这是一个有吸引力的任何一个城市的元素,流出视线的地方楼下。广桥也意味着,任何人都走在它有一个很难看到河里的。通过缩小桥,并把它关闭前轴上,一个露天剧场,慢慢倾斜下来,对江面的建筑空间,恢复。迷人的露天剧场在河边,与作为其大背景下,新的桥梁,成为城市活动的中心,河水可能再次声称,在市民的意识的一个重要点。

With the transformation, the Promenada is turning into a main event axis of the city, its centre being placed into the new amphitheatre along the river. The river Paka is a torrential river, which means that its watercourse swells up significantly a few times a year, but remains relatively shallow at all other times. As a consequence, the riverbed is very deep and until now, the river, which is an attractive element of any city, flowed out of sight somewhere down below. The wide bridge also meant that anyone walking across it had a hard time seeing the river at all. By narrowing the bridge and placing it off the former axis, the space for the construction of an amphitheatre, which slowly slopes down towards the river surface, is recovered. The attractive amphitheatre by the river, with the new bridge serving as its backdrop, becomes the centre of the activity in the city, and the river may once again claim an important spot in the townspeople’s consciousness.

分享给好友 立即收藏 我要反馈
我要点评
评论列表(网友评论仅供网友表达个人看法,并不表明本站同意其观点或证实其描述)

关于天筑| 活动公告| 使用手册| 提交内容| 关于隐私| 版权声明| 免责声明| 广告服务| 友情链接| 联系我们

  • 网上110报警
  • 360网站安全
  • 工信部网站备案
  • 支付宝商家服务